Laget står samlat vid planens mittcirkel för taktiksnack inför den tredje kvartsfinalomgången mot KAIS Mora. Foto: Jenny Petterson/SR Gotland

Hör kvällens SM-kvartsfinal mellan Endre och Mora i webbradion

Klockan 19.00 är det matchstart för den tredje SM-kvartsfinalen mellan KAIS Mora och Endre IF. "Vi har en jättestor chans att vinna ikväll, säger Endres assisterande tränare Mikael Järlö.

Lagen har vunnit en match vardera, så en vinst i kväll betyder mycket inför den fjärde och kanske avgörande matchen i Södervärnshallen på fredag.

Efter att ha förlorat den första kvartsfinalen på bortaplan mot KAIS Mora lärde sig Endre av sina misstag och lyckades därmed vinna kvartsfinal två på hemmaplan. Nu väntar ytterligare en bortamatch, men det oroar inte assisterande tränare Mikael Järlö.

– Den här gången vet vi vad vi behöver göra och vad som behövs för att snäppa upp för att spela slutspel. Det kändes som att alla i laget kopplade i söndags, och tar vi med det spelet har vi jättestor chans att vinna ikväll, säger Mikael.

Om det står 2-2 i matcher efter fredagens match i Visby, så kommer den femte och direkt avgörande matchen att spelas på bortaplan måndagen den 25 mars, och inte söndagen den 24 mars som tidigare var sagt. Matchen kommer i så fall även att visas i tv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".