Nordkalk i Storugns. Flygfoto: Gunnar Britse

Regional skattebas på naturtillgångar kan väcka debatt på Centerstämman

När Centerstämman fortsätter i dag i Upplands Väsby utanför Stockholm ska de drygt 500 ombuden ta ställning till partiets nya idépolitiska program. Ett av de förslag som presenterades i vintras men som nu tagits bort kan skapa hårdare motsättningar, skriver TT. Det handlar om regionala skattebaser, som skulle innebära att intäkterna från naturtillgångarna i större utsträckning stannar på orten.

På bordet ligger partistyrelsens omarbetning av det ursprungliga förslaget, som skapade skälvningar i partiet och som tvingade partiledaren att avbryta sin julsemester.

Borta är nu alla kontroversiella förslag om fri invandring, månggifte, ändrad arvsrätt och plattare skatt. Ungdomsförbundet, CUF, och "Stureplanscentern" kommer att fortsätta argumentera för förslagen, men de kommer att bli överröstade, skriver TT.

De gotlänningar som delar vid framtidsstämmanär Eva Nypelius, Björn Dahlström, Lars Thomsson, Alexander Jansson, Ann-Christin Walin och Eva Engström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".