1 av 2
Hästhagar på Skrubbs i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
2 av 2
Elin Nordgaard, travbaneschef på Skrubbs, hoppas att verksamheten kan fortsätta bedrivas trots försäljningen. Foto: Tomas Ardin/SR Gotland

Ny oro för framtiden när hästkliniken vid Skrubbs är till salu igen

Veterinärkliniken på Skrubbs till salu
1:32 min

Gotlands hästägare oroas återigen för att hästkliniken vid Skrubbs i Visby kan komma att försvinna. Kliniken har varit i farozonen ett flertal gånger tidigare och ATG som äger kliniken försökte sälja den redan 2010, utan att lyckas, vilket ledde till att den då lades ner.

Kliniken öppnades senare i ny regi av Helsingborgs djursjukhus som driver hästvård i lokalerna än idag. Men ATG som äger själva byggnaden har nu lagt ut fastigheten till salu på nytt, och i dagsläget finns ingen köpare.

Inte heller Helsingborgs djursjukhus är intresserat av att köpa hästkliniken på Skrubbs, där de i dag driver veterinärvård. De vill inte äga fastigheter, säger Donald Ribbentjärn som är chef vid veterinärkoncernen Evidensia som i sin tur äger djursjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".