Onsdagsintervjun

Hela Gotlands Mats Pettersson om nyheter på webben

Onsdagsintervjun med Mats Pettersson helagotland.se
22 min

Hur man ska ta betalt för innehållet på webben är något som alla tidningsföretag funderar över. Det finns en gratiskultur på webben, men det gäller att göra en produkt som folk är beredda att betala för, säger Mats Pettersson som är redaktionschef på sajten helagotland.se.

Han blev redaktionschef för webbtidningen helagotland.se för bara någon månad sedan, efter att ha varit nyhetschef på Gotlands tidningar sedan 2007.

I onsdagsintervjun berättade han om konstruktionen med papperstidningarna Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda och webbsajten helagotland.se.

Presstödsnämnden gillade inte samarbetet mellan tidningarna och trodde att det inte längre skulle vara vattentäta skott mellan tidningarna.

Men det byggde på ett missförstånd, eftersom vi inte var tillräckligt tydliga med att berätta vilken roll helagotland.se skulle ha mellan tidningarna, enligt Mats Pettersson.

Men nu har det ordnat sig med presstödet och organisationen är att helagotland.se har ett samarbete med båda tidningarna, medan tidningarna inte vet vad den andra tidningen gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".