Gunnar Gustafsson, chef för Region Gotlands mark- och stadsmiljö. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland

Oklart var turistbussar kan nattparkera i Visby

Turistbussparkering i Visby väcker frågor
9:03 min

Var gör man av en turistbuss nattetid i Visby? Det undrar en researrangör från Nyköping, som inte kunnat få besked om var man kan ställa bussen över natten i Visby i sommar. 

Lisbeth Engstrand som med sitt familjeföretag Engstrandsresor i Nyköping arrangerar bussresor till Visby som inte har fått något svar från regionen inför sommarens resor hit.

Hon är beredd att betala för parkeringen, men tycker att det är ett sällsynt problem att man inte kan ställa en 13 meter lång buss över natten.

Radio Gotland har frågat Gotland Convention Bureau, regionens samarbetspartner i turist- och konferensbranchen och där har man inget svar. De tycker frågan är intressant och aktuell och vill själva gärna veta svaret.

Men Gunnar Gustafsson, enhetschef för regionens mark- och stadsmiljö, där även parkeringsvakterna finns, tolkar skyltningen så att tvåtimmars parkering bara gäller dagtid och att det går bra att ställa bussen vid Almedalen över natten.

Det finns också bussparkering på Coops parkering på Öster, säger Gustafsson som håller med om att informationen på regionens hemsida är knapphändig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".