Odd Norman på Ejmunds gård. Foto: Lina Sundahl Djerf/SR Gotland.

Köttskandalen bra för gotländsk köttproducent

"Det är kul att vara ute i butik nu"
1:49 min

Skandalerna kring hästkött som sålts som nötkött har lett till en ökad efterfrågan av lokalt producerat kött. Det säger Odd Norman som driver Ejmunds gård. Han har märkt en ökad efterfrågan men också att konsumenterna blivt mer intresserade av vad de äter.

Ejmunds gård skulle kunna fördubbla produktionen men väljer att behålla en begränsad produktion med kontroll över kvalitén. I dag säljs det gotländsk gårdsköttet över hela landet men går också på export till restauranger i Riga i Lettland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".