Ungdomarna från Gotlands Musikalkompani som repeterar den tragikomiska skräckmusikalen Sweeney Todd. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm / SR Gotland

Succé för Musikalkompaniets nya uppsättning av Sweeney Todd

Musikalkompaniet på Gotland och Sofia Ahlin Schwanbom har gjort det igen. I går bjöd de premiärpubliken på ytterligare en bejublad musikal. Sweeney Todd heter årets uppsättning som nu spelas i Säveskolans aula fram till 13 april.

Musikalen lyftes framförallt av huduvaktörerna Malin Karlsson och Johannes Fritz, men totalt sett fick de 60-talet gotländska elever som medverkade och inte minst GotlandsMusiken, med beröm godkänt.

Företsällningen handlar om en brittisk barberare som återvänder till London efter livstidsutvisning till Australien för att ta hämnd och utvecklas då till en seriemördare. En mörk historia alltså men som också har sina komiska inslag. Trots ycket svåra sångtexter lyckades ungdomarna med hjälp av skickliga musiker leverera en minnesvärd föreställning.

Berättelsen om Sweeney Todd dramatiserades som musikal och hade premiär 1979. Originaluppsättningen spelades på Broadway över 550 gånger. Den fick utmärkelsen Tony Award för bästa musikal 1979. Musikalen låg senare till grund för Tim Burtons film Sweeney Todd 2007 med Johnny Depp i huvudrollen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".