1 av 2
Ungdomsmottagningen håller stängt på grund av sjukdom. Foto: Jenny Pettersson.
2 av 2
Johan Alström på ungdomsmottagningen i Visby. Foto: Jenny Pettersson.

Svårt att komma i kontakt med ungdomsmottagningen i Visby

"Vi gör så gott vi kan"
1:33 min

De har blivit svårare för Gotlands enda ungdomsmottagning att skapa tillgänglighet. Johan Alström som är sjuksköterska på Visby ungdomsmottagning säger att de nu finns på många fler plattformar - så som facebook, communities och mejl - vilket kräver mer tid. Den senaste tiden har dessutom sjukdomar i personalstyrkan ställt till det.

- Jag tror att vi har varit bättre på tillgängligheten, dock är det så att vi har försökt så gott vi kan nu på sistone utifrån de förutsättningar som vi har, men man lyckas inte alltid. Det finns så himla många olika sätt att vara tillgänglig i dag, dels via nätet, olika community-sidor. Man har ofta en personlig mejl samtidigt som man har en gemensam och sen så kanske man har facebook-sida, säger Johan Alström.

Förutom Facebook, telefon och mejl har ungdomsmottagningen i Visby drop in-tid ett par gånger i veckan. Syftet är att finnas där för ungdomar upp till 23 år. Men under tuffa perioder med mycket sjukdomar klarar inte ungdomsmottagningen av att hålla alla dörrar öppna och svara i telefon. Det trots att det är telefontid. Johan Alström säger att deras mål är att hålla telefontiderna och vara tillgängliga oftare, men det är också en fråga om resurser.

- Man har nog vant sig ganska mycket att inte fråga efter för mycket. Jag tror att kommer man som ny till Gotlands så undrar man mycket i början men sedan så lägger man ner sina ambitioner ganska snabbt tyvärr. Så att absolut, vi hade önskat väldigt mycket annorlunda men vi inser att det finns en verklighet också och jobbar utifrån den.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".