Foto: Katarina Hedström / SR Gotland

Flera konkurser för ägaren till Gotlands vaktbolag

Ägaren till Gotlands vaktbolag, som begärdes i konkurs tidigare i år, har ett flertal konkurser bakom sig. I veckan köpte han tillbaka bolaget.

Vaktbolagets ägare Jonas Hejdenberg har flera konkurser bakom sig. Gotlands vaktbolag sattes i konkurs i början av mars, och bara ett par dagar innan det så begärde Hejdenberg även att hans andra Vaktbolag i Åre, skulle sättas i konkurs.

Åres Vaktbolag AB hade ett 10-tal anställda, och i konkursansökan skriver Hejdenberg att bolaget är svårt att driva vidare för att de förlorat sin F-skattsedel och var tyngda av drygt 750 000 kronor i obetalda skatter och avgifter. De olika vaktbolagen har olika konkursförvaltare.

När vi får tag på konkursförvaltaren för Åreföretaget, en advokat i Stockholm, så är han inte sugen på att prata. Det enda som han vill berätta att bolaget har haft några anställda som jobbat på Gotland, därefter lägger han hastigt på luren.

Men det kan alltså dras paralleller mellan Åre konkursen och konkursen av Gotlands vaktbolag, där elva anställda berördes, och skulden till kronofogden hamnade på 1,1 miljoner kronor.

Utöver dessa bolag så har Jonas Hejdenberg ytterligare två konkurser bakom sig, bland annat Visby Kontorshotell och konferens som gick i konkurs, med två miljoner i obetalda hyresskulder till Gotlands kommun, för Donnerska hus i Visby.

Trots ett flertal konkurser så köpte Jonas Hejdenberg tillbaka Gotlands Vaktbolag tidigare i veckan, efter att ha lagt det högsta budet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".