1 av 2
Olycksplatsen i Söderport. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
2 av 2
tf närpolischef Håkan Larsson, Gotland. Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Körde in i ringmuren och skadades allvarligt

4:36 min

Två män skadades allvarligt efter att ha kört in i ringmuren vid Söderport i Visby. Det var vid tretiden natten mot söndag som Räddningstjänsten fick larm om olyckan. Enligt uppgift körde bilen i hög hastighet längs Adelsgatan söderut, och in i muren vid Söderport.

Tillförordnade närpolischefen Håkan Larsson berättar att den aktuella bilen i hög hastighet kom körande uppför Smittensbacke. Där fanns två polispatruller på plats på grund av skadegörelse. Bilen vände då i hög hastighet ner mot Wallersplats och vidare Adelsgatan söderut. När en efterföljande polisbil kom upp på krönet vid Adelsgatan såg de att den misstänkta bilen redan var framme vid Södertorg. Bilen kraschade där in till höger om Söderport.

De tre som befann sig i bilen är alla i 30 - 35-årsåldern enligt uppgifter från lasarettet, och de klämdes fast i bilen. En av de två allvarligt skadade flögs till Karolinska Universitetssjukhuset och hans skador är livshotande. Han satt i baksätet och saknade bälte.

 Den andre allvarligt skadade mannen vårdas på lasarettets intensivvårdavdelning och hade vid middagstid på måndagen ännu inte hörts.

Den tredje mannen mår enligt omständigheterna bra, enligt en bulletin från lasarettet.

Föraren som skadades allvarligt är formellt gripen misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdlöshet i trafiken, vållande till grov kroppskada och olovligt brukande av den bil som han inte ägde. Polisen söker nu vittnen till framfarten och olyckan. Dessutom skall man försöka ta reda på vilka männen är och varför de är på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista