Olycksplatsen i Söderport. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Bilförare som körde in i ringmuren har anhållits

Bilföraren som i hög fart körde in i ringmuren vid Söderport, under natten till söndagen, har anhållits. Föraren vårdas för sina skador på Visby lasarett. Passageraren i framsätet som klarade sig med lindriga skador, fördes  under måndagseftermiddagen till Stockholm för förvar.

Ärendet rubriceras som ett utlänningsärende av polisen och vakthavande befäl Björn Tannfeldt säger att det finns stora tveksamheter runt om mannen får vistas i Sverige.

Den tredje passageraren som satt i baksätet utan bilbälte vårdas på Karolinska för allvarliga men inte livshotande skador.

Det var efter att polisen uppmärksammat bilens framfart på Wallersplats i Visby innerstad, som den nu gripne föraren i hög hastighet körde mot färdriktningen hela Adelsgatan söderut och sedan kraschade i Söderport.

Passageraren i baksätet som saknade bilbälte är allvarligast skadad. Han vårdas nu för allvarliga, men inte livshotande skador på fastlandet, medan passageraren i framsätet klarade sig med lindrigare skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista