Näringslivet vill behålla p-skiva i Visby

Företrädare för näringslivet på Gotland kräver i ett gemensamt uttalande till Region Gotland att det ska vara möjligt att använda parkeringsskivan i Visby.

De vill ha samma system året runt som bygger på två timmars fri parkering som styrs av p-skiva. Om besökare vill stanna längre än två timmar betalas avgift där de två första timmarna då är gratis.

Vi slipper med detta onödig kostnad för att trycka ut parkeringsbiljetter utan anledning, och den nerskräpning detta innebär, skriver näringslivsrepresentanterna.

De tycker att regionen som tidigare hävdat att det inte är juridiskt möjligt att ha två olika system, sa ändra på det beslutet för att skapa ett bättre företagsklimat.

Vi slipper med detta onödig kostnad för att trycka ut parkeringsbiljetter utan anledning, och den nerskräpning detta innebär.

Bakom uttalandet till regionen står representanter för Visby Centrum AB, Svenskt Näringsliv, Tillväxt Gotland, Företagarna Gotland och LRF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista