Eric Gadd. Foto (beskuret): Pavel Maira

Dussinet fullt för Eric Gadd

9:30 min

Förra veckan släppte exilgotlänningen Eric Gadd sitt tolfte studioalbum "Fiende eller vän", och tidigare i år kunde han ses i Melodifestivalen. På den nya skivan har Eric testat att skriva med andra och vågat lämna sin patenterade falsett. 

Örat mot Gotland träffade Eric i logen innan hans releasefest och det var en glad men något nervös sångare som laddade inför kvällen.

-Att ge ut musiken är en viktig del i processen som jag verkligen gillar, men jag brukar alltid få någon slags panik kring releasen och kan bli rätt odräglig.

Tidigare i år var Eric Gadd med i Melodifestivalen med låten "Vi kommer aldrig att förlora", och det räckte ända fram till Andra chansen. Att Eric var med i tävlingen kom som en chock för honom själv.

-Jag har fått frågan många gånger förr och alltid tackat nej, den här gången hörde jag mig själv tacka ja och undrade sedan vad jag hade gett mig in på. Det var roligt, även om det hela kändes som att vara i en stor tombola, säger Eric.

På den nya skivan har Eric för första gången på allvar skrivit musiken med andra musiker, något som snabbt gav resultat.

-Vi satte oss i ett rum och det var som att vrida på kranen, musiken bara flödade. På några låtar sjunger jag med en lite mörkare stämma men falsettsången är naturligtvis ändå med på plattan, det låter fortfarande Eric Gadd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista