Donners plats under Almedalsveckan. Arkivfoto: Mika Koskelainen / SR Gotland

Almedalsveckan i Visby blir allt större

Almedalsveckan i Visby fortsätter att slå rekord i deltagande. Enligt den senaste informationen var 2 055 evenemang anmälda till det officiella kalendariet nu i eftermiddags. Det kan jämföras med fjolåret 1 818 evenemang.

– Almedalsveckan är utan tvekan en av de viktigaste arenorna för samhällsfrågor i Sverige, konstaterar Karin Lindvall, koordinator för Almedalsveckan.

En skillnad från i fjol är att evenemangen är något mer jämt fördelade över veckan. Som det ser ut just nu är tisdagen och onsdagen de hetaste dagarna, berättar Karin Lindvall.

Socialdemokraterna avslutar veckan den 7 juli vilket gör att fler evenemang läggs sent i veckan. Sysselsättning, ekonomi, skola, och integration är heta ämnen i år.

En trend även i år är att seminarierna blivit kortare och att antalet snabba utfrågningar ökat.

–  Ofta handlar det om att makthavare får ge svar på dagsaktuella frågor. De snabba utfrågningarna skapar dynamik och gör veckan ännu mer levande, säger Karin Lindvall.

Anmälningstiden gick ut klockan 17.00 för de arrangörer som vill ha med sina evenemang i programtidningen. Evenemang som anmäls senare kommer att publiceras på Almedalsveckans hemsida.

Almedalsveckan bevakas av närmare 700 journalister och under veckan arrangeras 356 webbsändningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".