Isabel Enström. Foto: Frida Fernqvist/SR Gotland

Miljöpartisten Isabel Enström nytt gotländskt regionråd i höst

"Kan ägna mer tid åt politiken"
5:30 min

I höst kommer miljöpartisten Isabel Enström att vara regionråd på Gotland. Hon ska hoppa in för Stefaan de Maecker som ska vara föräldraledig från första september till sista januari nästa år.

Trots att hon i dag är ordförande för Miljöpartiet på Gotland är regionrådsposten Isabel Enströms första riktigt stora utmaning som politiker.

- Jag sa ja för att jag tycker det är spännande att vara med och påverka genom politiken. Det var därför jag engagerade mig från början, säger Isabel Enström som tillägger att regionrådsposten gör att hon kan ägna mer tid åt politiken och lyssna på vad människor säger. Som fritidspolitiker gör man det efter jobbet, på fritiden.

Det var till valet 2010 som Isabel Enström först ställde upp i politiken, då hon var nummer 8 på Miljöpartiets kommunfullmäktigelista. Efter valet blev hon ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden och ersättare i kommunfullmäktige, sedan 2012 ordinarie ledamot. 2011 blev hon Miljöpartiets regionordförande.

Denna måndag ska regionfullmäktige rösta om att godkänna Isabel Enström som ersättare som regionråd för Stefaan de Maecker. I hälso- och sjukvårdsnämnden, där de Maecker är ordförande, kommer ordförandeposten att tas över av socialdemokraten Leif Dahlby. Dahlby kommer också att ta över uppdraget som ordförande i handikapprådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".