1 av 2
Mongo/Jonatan Bökman i filmen The Rain. Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 2
Filmen The Rain i Ganthemskog. Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

The rain en gotländsk lågbudgetfilm

Filmen TheRain i sminket
3:55 min

En gotländsk lågbudgetfilm spelas just nu in för under 25 000 kronor på Gotland. Med arbetsnamnet "The Rain" har mer än 20 personer medverkat utan ersättning och till vintern skall filmen vara klar att visas.

Det är sista inspelningsveckan för filmen The Rain som produceras av Produktionsplats Gotland och Pure Fiction. Det är en grupp oberoende filmare på ön, som med stöd av Film på Gotland och Filmgymnasiet Gotland tror sig kunna göre denna långfilm med en budget under 25 000 kronor. Gotländske Torbjörn Jonasson skrev manuset på nittotalet efter att han gått skrivarutbildning för filmmanus. När filmen nu görs så blir det en helt gotländsk produktion med filmintresserade och filmgymnasiestudenter både bakom o framför kameran.

Inspelningarna avslutas nu med en sista inspelningsvecka i Ganthem och Eter har besökt inspelningsplatsen där regissören och producenten Pierre Wilén just sminkar Mongo alias Jonatan Bökman.

Om handlingen: Filmen utspelar sig år 2074 efter ett stort världskrig och världen är inte längre som vi känner den idag. Det finns inga länder utan världen är uppdelad i zoner. En del är totalt obeboeliga andra är mer safe.

I denna värld bor en reporter som heter Seb. Han bor i en av världens metropoler, Sarn. Han har bestämt sig för att göra sitt livs resa, sitt livs scoop, och det är att följa flyktingar över gränsen.

Förklädd till flykting själv ger han sig ut i en värld som är så totalt främmande för honom och som kommer förändra honom på många sätt!

Från början var detta tänkt att bli en novellfilm på cirka 45-50 minuter, men när man gjorde en testklippning på det filmade materialet så var scenerna så mycket längre att man insåg att detta kommer bli en långfilm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".