Följ ö-spelen med Radio Gotland

Dag tre av Island Games på Bermuda! Radio Gotlands sportansvariga  är på plats och uppdaterar via twitter under hashtag #öspelen13

Det har varit en fullmatad dag som har genererat fem guldmedaljer och två silver. Ida Sandelin satte nytt mästerskapsrekord på 100 meter fjäril och kammade därmed också hem guldmedaljen.

Skyttarna tog hem guld i snabb pistol lag med Olof Widing och Peter Nordgren i spetsen. Guld blev det också i Grov pistol, fripistol och 3*20 med Olof Widing, Bengt Hyytiäinen, Peter Nordgren, Pontus Nordgren och Björn Alby. Det blev dessutom silver i luftpistol lag för Peter Nordgren och Pontus Nordgren.

Beachvolleybolldamerna har spelat de två sista matcherna i gruppspelet. Där blev det vinst mot Färöarna med 2-0 och under eftermiddagen följde första förlusten mot Cayman med 0-2. Resultatet 2-1 i matcher leder gotlänningarna till kvartsfinal som drar igång under morgondagen.

I volleybollen inomhus förlorade herrarna mot Cayman med 0-3 i set och damerna förlorade med 1-3 mot samma ö. Damerna inledde bra med två jämna set, men sedan kostade värmen på vilket ledde till förlust.

Efter två dagars träning är så också golfarna igång. Herrarna var först ut i morse och vid dagens slut hittar vi Adam Munkhammar på sjunde plats med 76 slag och Filip Andersson nia med 77 slag. Laget ligger på femte plats med endast några slag upp till tredje plats. Resultaten från damerna som rörde sig utåt strax före lunchtid visar Lina Billing i ledning med 77 slag, och laget ligger totalt på en andraplats så här långt.

Även friidrotten har kommit igång i dag. Fred Grönwall inledde med 800 meter, en distans som han vanligtvis inte springer, trots värmen lyckades han komma upp på personbästanivå och hamnade på 14 plats av 20 tävlande. Även Ellinor Sundstrand rörde sig i trakterna av personbästa under tävlingen i spjut för damer. Hon hamnade på en femteplats av fem tävlande men kastade sitt näst bästa kast någonsin.

Stångaspelsvinnaren Erik Larsson anlände till ön under gårdagen och inledde sina tävlingar med en silvermedalj i kula. Strax därefter var det dags för Daniel Hejdström att ta plats på löparbanan inför herrarnas 10 000 meter. Värmen var påtaglig men Daniel Hejdström lyckades spurta till sig en femteplats och sprang sista varvet på 65 sekunder.

Island Games är den internationella tävlingen för öar runt om i världen och som samlar runt fyratusen deltagare. I år avgörs spelen på Bermuda 13-19 juli, år 2015 är de på Jersey och år 2017 arrangerar Gotland spelen för andra gången.

Gotländska medaljer hittills

Guld: 15

Silver: 4

Brons: 8

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".