Gotlands Konstskola kritiseras för brister i uppföljning och antagning. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Gotlands Konstskola får kritik för brister

Konstskolan får kritik från Myndigheten för Yrkeshögskolan. Vid en inspektion den 30 april kostaterade myndigheten  bland annat att konstskolan i Visby inte kan visa att deras utbildningar uppfyller kraven eftersom det inte görs tillräcklig utvärdering.

Skolan har också felaktigt satt åldergränser på utbildningar, och krävt datorkunskap trots att det inte krävs på någon av utbildningarna.

Det går inte heller att se om Gotlands konstskola valt ut de som bäst uppfyller kraven bland de sökande, eftersom ansökninghandlingarna inte sparas skriver Myndigheten för Yrkeshögskolan i sin kritik.

Vid inspektionen hade dessutom en elev som inte slutfört utbildningen sökt till skolan igen, Myndigheten för Yrkeshögskolan påpekar att skolan bör ge eleven möjlighet att ta igen missade delar av utbildningen - eftersom det inte går att betala ut statsbidrag och stidiebidrag två gånger till en elev på samma utbildning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".