Varannan elev på Richard Steffen klarade inte matten

0:58 min

Richard Steffengymnasiets elever är sämst på Gotland i matematik. I det senaste nationella provet i matematik 2 hade 47 procent underkänt. Skolans biträdande rektor Stefan Kindblad lovar bättring.
Och Johan Wendt på Mattecentrum är redo att starta en avdelning på ön, bara några mattekunniga ställer upp och hjälper eleverna.

– Ja, det är ju jättetråkigt att vi inte lyckas få bättre resultat, säger Stefan Kindblad. Vi har ett antal åtgärder som vi kommer att vidta redan nästa läsår. Bland annat kommer vi att öka undervisningstiden.

– Det man ska vara medveten om, det är att vi är i en övergångsfas mellan den gamla gymnasieskolan och den nya, och där också grundskolan, högstadiet inte heller hunnit ställa om till de nya svårare mattekurserna som är på de studieförberedande programmen, säger Stefan Kindblad.

Stefan Kindblad säger att de nu har en matematiksatsning, matte-lyftet, där lär lärarna på de tre kommunala gymnasieskolorna kommer att jobba intensivt nästa läsår med att hitta på nya kreativa lösningar för att förbättra resultaten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista