1 av 6
Vad smakar egentligen bäst, Isabelles Stockholm eller Jespers gotland. Foto: Isabelle Berglund/ SR Gotland
2 av 6
Isabelle visar stolt upp sin Stockholmsblandning. Foto: Jesper di Corsi/SR Gotland
3 av 6
Jesper njuter av doften från hans egen Gotlandsblandning. Foto: Isabelle Berglund/ SR Gotland
4 av 6
Osakr Dahlbom från Kränku visar upp ingredienserna han tagit med sig till Sommar på Gotlands te-kamp. Foto: Isabelle Berglund/SR Gotland
5 av 6
Nina Åkestam och Christina Knight i Sommar på Gotland-studion. Foto: Isabelle Berglund/SR Gotland
6 av 6
Jacqueline Ragheb berättar om sin nya film och hur det gick till när hon flyttade till Gotland. Foto: Jesper di Corsi/SR Gotland
sommar på Gotland

Vilket te smakar bäst, Gotland eller Stockholm?

I dagens Sommar på Gotland pratar vi kroppsfixeringar i reklam, film på Gotland och hur man sexualupplyser politiker. Dessutom avgörs kampen om vilket te som smakar bäst, Gotland eller Stockholm.

Oskar Dahlbom från Kränku låter Isabelle och Jesper att blanda egna teer för att avgöra vilket som smakar bäst. Stockholm eller Gotland.

Isabelles Stockholmsblandning bestod av roibos champagne, grönt och vitt premiumte, ingefära, citronskal, malva samt olika blommor och frukter.

Jesper Gotlandsblandning blandades ihop av kinesisk keemun, bakkryddor, rosenblad, lapsang och vanilj.

Som enväldig domare fanns Pelle Ullholm från RFSU med i studion och utsåg vinnaren: Jespers Gotlandsblandning. Dessutom berättade Pelle Ullholm den sexualupplysning som RFSU erbjuder företrädare för riksdagspartierna under Almedalsveckan.

Men dagens sänding inleddes med Christina Knight och Nina Åkestam som berättade om deras bakgrund i reklambranschen och om kroppsfixeringen i reklam.

Jacqueline Ragheb berättar om hennes film och hur valet av inspelningsplats ledde till att hon flyttade till Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".