Ny exploateringsplan för Bungeviken

Nu öppnar Region Gotland för exploatering vid Bungevikens camping. Det är i och för sig inte första gången.

Tillsammans med markägarna har regionen tagit fram ett förslag på avtal som gör det möjligt att stycka ett 20-tal tomter, i en hage bredvid campingen.
För att få göra det måste ägaren bekosta de vägar som behövs och även ansvara för att el och vatten byggs ut och ansluts så att tomterna blir helt byggklara.
På Bungevikens camping är planen att göra något som liknar Pigge Werkelins byggen på campingarna i Björkhaga och Slite.
En förutstättning för att planerna ska bli verklighet är att regionstyrelsen godkänner avtalet, dessutom krävs en detaljplan som tillåter byggandet och den måste godkännas av fullmäktige.

Bungevikens camping har länge varit ett sorgebarn inom gotländsk turistnäring, och det är inte första gången det finns omfattande planer för att utveckla det strandnära området långt upp på gotlands nordöstra kust. Under lång tid hade byggkonsulten Sören Moberg tomträttsavtal med regionen, det fanns omfattande planer bland annat på seniorboende, men området misskötes. Bland annat sålde en arendator flera byggnader utan tillstånd och avverkade skog, sen dess har området stått öde och förfallit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".