1 av 3
Motorcykel vid Gotland Rings racingbana. Foto: Gotland Ring
2 av 3
Gotland Ring med vindkraftverk. Foto: Gunnar Britse
3 av 3
Alec Arho Havrén, Gotland Ring. Foto: Karin Brindt/SR Gotland

Lovande framtid för Gotland Ring

1:50 min

Efter flera år av sviktande ekonomi har det nu åter börjat vända uppåt för företaget Gotland Ring, som driver motorbanan vid Storugns.

Gotland Ring startade i ett gammalt kalkbrott vid Storugn för över tio år sedan - för gamla kalkbrott är ypperligaa att köra i, här finns vägar och inga nära grannar som störs.

Deförsta åren gick det bra, och tanken var att man skulle investera ytterligare, bland annat i hotell för folk från bilföretag som kommer hit för att testa nya bilar. Men det drog ut på tiden, och med den globala krisen och inte mint krisen i bilindustrin så började företaget gå back 2007 - omsättningen minskade och företag gick back i flera år, fram till i fjol då omsättningen åter ökade och företaget gick med vinst.

– Nästa år ser väldigt lovande ut då det görs flera miljöbilslanseringar då, och jag har varit i kontakt med bilmässor i Frankfurt, Paris och Genéve som visat intresse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista