1 av 2
Krogen Munkkällaren i Visby. Foto: Jens Andersson/SR Gotland
2 av 2
Åke Svensson. Foto: Eleonor Svensson / SR Gotland

Region Gotland tar strid mot Munkkällaren om öppettider

0:54 min

Region Gotland tar strid mot krogen som vann om nattöppet till klockan tre. Att få hålla öppet i en  timme extra tycks vara ett stort problem, och är ingenting som Regionen tänker acceptera.

Regionstyrelsens ordförande Åke Svensson står bakom beslutet att nu överklaga Förvaltningsrättens dom som gav restaurang Munkkällaren rätt mot regionen och som rev upp regionens nej till förlängda öppettider under sommaren.

Åke Svensson säger till Radio Gotland att det det är en viktig principfråga och att han tycker förvaltningsrätten inte har tagit tillräcklig hänsyn till vilken politisk vilja som regionstyrelsen har att begränsa öppettiderna på krogen i Visby.

Det formella motivet till överklagandet är att polismyndigheten gjort en fördjupad analys av hur många polisinsatser som gjorts i anslutning till Munkkällaren det senaste året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista