Lennart Rosenlund, ägare till Munkkällaren. Foto: Jennie Persson/SR Gotland.

Krögaren rasande på regionen efter överklagandet

0:54 min

Striden om nattklubben Munkkällarens öppettider blir allt mer infekterad. Ägaren Lennart "Lenta" Rosenlund kallar regionstyrelsens agerande löjeväckande.

Att regionstyrelsen, med ordföranden Åke Svensson i spetsen, går ut och kräver ett omedelbart stopp för nattöppet till klockan 03 är ett lågvattenmärke. Det anser Lennart "Lenta" Rosenlund. Det är han som äger den krog som blivit pilotfall för Visbys krogar när det gäller att driva rätten till förlängda öppettider under vissa perioder som nu under sommaren.
Munkkällaren var den enda restaurang som överklagade när regionen sa nej till ansökan om förlängda öppettider, men det var flera krogar som ville hålla öppet längre.
I förra veckan meddelade Förvaltningsrättn dom efter att ha prövat regionens nekande besked till Munkkällaren: beslutet revs upp och Munkkällaren fick omedelbart rätt att hålla öppet en timme längre från och med i fredags förra veckan.
Men igår överklagade Region Gotland förvaltningsrättens dom till Kammarrätten. Åke Svensson, regionstyrelsens ordförande, menar att regionens riktlinjer måste tillmätas avgörande betydelse och begär nu att tillståndet till att hålla öppet till klockan 03 omedelbart ska upphävas - redan innan den rättsliga prövningen är avslutad.
Lennart "Lenta" Rosenlund sågar detta senaste utspel totalt:
- Det är löjeväckande att vuxna människor kan hålla på så här, säger han till SR Gotlands reporter Felicia Fritiof.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista