Foto: Katarina Hedström, SR/Gotland

Polisen lägger ner utredning om våldtäkt inne på Visbykrog

Det finns inga vittnen som sett vad som hände och det finns ingen misstänkt gärningsman. Nu lägger polisen ned ärendet om en misstänkt våldtäkt inne på en av Visbys innerstadskrogar i helgen.

Det var natten till lördag som en 25-årig kvinna larmade om att hon blivit våldtagen inne på toaletten på en krog. Det var precis vid stängningsdags och en polispatrull befann sig alldeles utanför krogen och var snabbt på plats. Kvinnan genomgick provtagning enligt gängse rutiner vid misstänkta sexualbrott, och polisen satte omedelbart igång med förhör med människor som befunnit sig i närheten av toaleten.

Efter två dagars utredande konstaterar nu polisens utredare Ingela von Corswant att det inte går att komma längre. Dessutom, säger hon till P4 Gotlandsnytt, så har den 25-åriga kvinnan i förhör ändrat beskrivningen av vad som hände inne på toaletten på ett sådant sätt att polisen numera ändrat brottsrubriceringen från våldtäkt till det lindrigare brottet sexuellt ofredande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista