1 av 4
Kvarteret Stenhuggaren. Flygfoto: Gunnar Britse
2 av 4
Kvarteret Stenhuggaren där Coops nya stormarknad i Visby ska ligga. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
3 av 4
Kvarteret Stenhuggaren där Coops nya stormarknad i Visby ska ligga. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
4 av 4
Kvarteret Stenhuggaren. Flygfoto: Gunnar Britse

Biltema granne med Coops nya stormarknad

"Riktigt skönt att det är igång"
0:59 min

Konsum Gotland uppskattar att deras stormarknad som öppnar i östra Visby sommaren 2014 ger ett åttiotal jobb. Samtidigt blir Biltema ny granne, de sysselsätter cirka 15-20 anställda med både heltid- och deltidstjänster.

.

- Det känns riktigt skönt att det är igång, när man ser att skogen är fälld utåt, nu har man satt spaden i jorden och det känns bra, säger Leif Dahlby som är styrelseordförande i Coop Gotland.

Just nu pågår röjning av skogen på platsen och regionen arbetar med rondellen som skall byggas, den ligger ute för upphandling.

- Räknar med att bygget med rondellen kommer igång till hösten, så får vi se när vi kommer igång, säger Dahlby.

Under tio års tid har det varit många turer fram och tillbaka innan det blev klart att nya Coop Forum skulle få byggas. Bland annat har trafikverket och Ica Maxi haft synpunkter på bygget och flera aktörer har överklagat.

- Det har varit mycket upp och ner, vi har varit nära ett par gånger och så har det kommit in okynnesöverklagningar, det har gjort att det tagit lång tid. Men nu är vi igång.

Den nya stormarknaden kommer att leda till totalt 80-90 nyanställningar. Den kommer att stå klar till sommaren 2014 och dörrarna kommer att öppnas samtidigt som företaget Biltema etablerar sig i samma område.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".