Trots att det var fel att ge villavagnarna på Snäck tillfälligt bygglov ansåg Mark- och miljödomstolen att de skulle få stå kvar. Men den domen överklagas nu. Arkivfoto: Jonas Neuman/SR Gotland

Villavagnarna i Snäck dras en vända till

Den segdragna frågan om villavagnarna i Snäck får en fortsättning. Detta trots domen från tidigare i somras i Mark- och miljödomstolen. Domstolen ansåg att villavagnarna skulle få stå kvar. Men nu har den domen överklagats.

Tvisten mellan Pigge Werkelins skapelse Snäcks Camping AB och en sommarboende granne har pågått i många år. Överklaganden har kommit på varje beslut som haft med anläggningen att göra. När Mark- och miljödomstolen tidigare i sommar meddelade dom såg det ut som ett slags slutpunkt på historien: domstolen slog å ena sidan fast att det var fel av Region Gotlands byggnadsnämnd att ge bygglov för villavagnarna, men tyckte ändå att det är orimligt att kräva att de ska tas bort. Ärendet hänvisades tillbaka till byggnadsnämnden.
Men, domen har nu överklagats av grannen, som anser att domen är felaktig. Därför kommer fallet åter att tas upp. Grannen har bett om ytterligare tid för att få utveckla sina synpunkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista