1 av 7
Jan Folke Färnholm förklarade vad en strandridare var egentligen. Foto: Isabelle Berglund/SR Gotland
2 av 7
Isabelle och Ljugarns framtida superseglare. Foto: Dag Svensson/SR Gotland
3 av 7
Robert Axner bättrar på brännan innan sin medverkan i dagens program. Foto: Isabelle Berglund/SR Gotland
4 av 7
Inuti tullmuseumet. Foto: Isabelle Berglund/SR Gotland
5 av 7
Lars Olsson och Jan Folke Färnholm. Foto: Dag Svensson/SR Gotland
6 av 7
Ulrika Ahlsten berättade om livet som keramiker i Ljugarn för Dag och alla lyssnarna. Foto: Dag Svensson/SR Gotland
7 av 7
Johnny Persson visar runt på sin utställning. Foto: Dag Svensson/SR Gotland
sommar på gotland

Konst, keramik och kapsejsning i Ljugarn

Idag fick Sommar på Gotland-gänget ta del av fantastiska Ljugarn. Inte nog med att det var strålande sol! Vi fick även träffa en mängd härliga Ljugarn-bor. Vilka var de då? 

Dagen inleddes med att Dag fick en rundtur i Tullmuséet av Jan Folke Färnholm, f.d ordförande i kulturföreningen Ljugarn. Därefter hade Anton och Lars Olsson, ordförande i hembygdsföreningen Ardre, en pratstund om Ljugarns historia. Isabelle då? Ja, hon fick träffa ett gäng seglare som var inne på sin näst sista dag av seglarlägret i Ljugarns hamn. Kapsejsning stod på dagens schema, men med uppsikt av initiativtagare Christer Estin och seglarinstruktör Anna såklart.

Under tiden Isa var i hamnen hann Dag iväg till keramikern Ulrika Ahlsten där han fick lära sig allt om keramikens värld. Och vad vore en dag utan konst? Anton och Isabelle avslutade SPG:s sista timma med att få sig en rundtur i Johnny Perssons konstutställning på Strandviksgården och Robert Axner förklarade närmare vad Strandviksgården är för något. Mycket nöje och trevlig lyssning önskar vi på Sommar på Gotland!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista