Fönstret kraschade bland alla gästerna. Foto: Patrik Annerud / SR Gotland

Restaurangägare kräver att hotellfönster hålls låsta efter olycka

1:07 min

Jonas Jakobsson, delägare till krogen O´Learys i Visby, kräver att Hotell1 håller alla sina fönster låsta efter lördagens olycka då ett av hotellets fönster knäcktes av vinden och föll genom krogens uteserveringstak. Men än är inte fönstren låsta.

Hotellägaren Agneta Cederqvist är även hon bestört över det som hände i lördags, då ett fallande fönster sånär orsakade allvarliga personskador nere på uteserveringen nere på granntomten bakom hotellet.
Men hon är också fundersam över hur det kommer sig att ett fönster som är nytt bara kan knäckas så som det gjorde i lördags.
- Fönstret var nytt, vi trodde kanske att det var ett av våra äldre gotlandasfönster som hade ramlat men det var ett fönster från 2007.
Agneta Cederqvist har beställt snickarhjälp för att göra fönstret mindra öppningsdbara, men de är fortfarande inte låsta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista