Den gotländska byggbranschen tar nya tag. Foto: Simon Leijnse / Sveriges Radio

Uppåt igen för den gotländska byggvarubranschen

"Egentligen är det en överetablering på Gotland"
1:49 min

Efter några tuffa år går det bättre igen för många byggvaruhandlare på Gotland. Företagaren Göran Sedelius säger att han märkte av uppgången redan förra året.

Byggvarubranschen i landet är på uppgång igen, visar en undersökning som branschorganisationen Bygg- och järnhandlarna gjort. Omsättningen gick enligt statistiken ned med först 4 och sen 10 procent förra året, för att det senaste kvartalet sedan röra sig uppåt igen.

Några av öns byggvaruhandlare vittnar om en uppgång medan andra menar att det ligger på en kontant nivå. Daniel Gardell är tillförordnad platschef på ByggMax och han tror att sommargotlänningarnas lust att fixa med huset på semestern bidrar till att det går bra för byggvaruhandeln på ön.

Göran Sedelius är lite förvånad över att det går så bra, för han menar att det egentligen är en överetablering av byggvaruhandlare på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".