Almedalsveckan 2013, Donnersgatan. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Norges svar på Almedalen startar i dag

Kommunalrådet: "Hoppas innnerligt att det blir så stort och lyckat som i Visby"
3:37 min

I dag inleds Norges svar på Almedalsveckan, Arendalsuka, som pågår 7 - 13 augusti. Arendalsuken arrangeras för andra året i rad och intresset från politiker och medier är stort eftersom det också är valår.

Det är andra året som veckan hålls och bland annat ska man uppmärksamma att det i Norge i år är hundra år sedan kvinnorna fick rösträtt, åtta år före Sverige. Måndagens partiledardebatt förväntas bli upptakten till den norska valrörelsen.

- Det är inget tvivel om att själva modellen och idén kommer från de erfarenheter och samtal vi hade med Almedalsveckan i Sverige, säger Arendals kommunordförande Einar Halvorsen till Radio Gotland.

Arendalsuka skriver på sin hemsida http://www.arendalsuka.no om förebilden Almedalen att Almedalsveckan bidrar till lokalt engagemang, ökad uppmärksamhet för orten och ökad omsättning för det lokala näringslivet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".