1 av 2
Christina Larsson, rektor i Romaskolan. Foto: Anna Jutehammar/P4 Gotland
2 av 2
Lärararbetslaget för F-6 i Romaskolan. Foto: Anna Jutehammar/P4 Gotland

Fler elever och bättre resultat i Romaskolan

1:57 min

Vid skolstarten idag är Romaskolan en av de skolor som får ta emot allt fler elever. Drygt ett tiotal nya elever räknar skolledningen med att ta emot i höst

Romaskolan är också en av de kommunala skolor där eleverna förbättrat sina resultat mest sedan förra året. Skolans rektor Christina Larsson tycker att hela samhället har fått ett lyft.

Ttidigare har en del romabor av olika anledningar valt att sätta sina barn i Visbyskolor, men den utvecklingen verkar nu, enligt rektorn Christina Larsson, ha vänt.

Och elevökningen i Romaskolan är jämt fördelad i alla årskurser upp till 9:an där en del elever nu återvänt från andra skolor.

Dessutom är Romaskolan en av de kommunala skolor där eleverna förbättrat sina resultat mest det senaste året. Andelen elever i årskurs 9 med fullständiga betyg har ökat, i år hade 85 procent fullständiga betyg mot förra årets 65 procent.

För några år sedan fick Romaskolan skarp kritik från skolinspektionen och har sedan dess arbetat med att skapa tydligare mål för verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista