Östercentrum i Visby. Arkivfoto: Jonas Neuman/SR Gotland

Möte om Östercentrums framtid

I kväll hålls ett möte om hur Östercentrum i Visby kan utvecklas. Det handlar både om själva centrumet men också parkeringarna, gatorna och marken runtomkring. Mötet är öppet för alla och hålls i regionens lokaler på Visborg.

Tanken är att Östercentrum ska rymma både handel, hotell, kontor, kultur och boende framöver. Och enligt regionens förslag ska Kung Magnus väg stängas för trafik, gångstråken genom Östercentrum ska utvecklas, baksidorna ska mer upplevas som framsidor och kopplingen mekllan Östercentrum och innerstan ska förstärkas.

I dag finns omkring 1 000 parkeringsplatser på Östercentrum och det bedöms som tillräckligt. Om området skulle byggas ut kan det behövas fler p-platser och då finns förslag på ett parkeringshus i flera våningar i Polhemslunden. Även Åhléns parkering skulle kunna byggas ut med flera våningar.

I planförslaget ryms också byggnader i fem våningar och på flera ytor skulle det kunna byggas fler bostäder.

Själva planen för Östercentrum väntas vara färdigt till årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista