Brandplatsen. Foto: Henrik Wallenius / SR Gotland

Så blir nya Hamnkrogen i Herrvik

1:33 min

Nu har krögaren Torsten Christiansson sökt dispens från strandskyddet för att få bygga upp en ny restaurang i Herrvik efter den som brann ned till grunden, för i natt fyra månader sedan.

Den nya Hamnkrogen i Herrvik kommer att se ut som den gjorde innan branden.

– Det blir i stort sett som tidigare säger Torsten Christiansson.

Den enda synliga förändringen blir att entrén flyttas till södersidan för att det ska gå att få en hiss som numera är ett krav.

Det var natten till den 21 april i år som Hamnkrogen brann ned. Och bara efter ett par veckor senare beslutade han sig för att bygga upp restaurangen igen.

– Det var naturligtvis tragiskt att den brann ned, för man har lagt ned mycket jobb på restaurangen. Jag brukar säga att men materiella ting går alltid att ersätta. Det var ju ingen som blev skadad - det var ju huvudsaken, säger Torsten Christiansson.

När Hamnkrogen är uppbyggd igen tänker han driva den själv nåt år - sen är målet att sälja eller arrendera ut lokalerna. För redan innan branden var Torsten Christiansson på väg att gå i pension - med ålderns rätt. Och nu i sommar har han fått prova på att vara utan restaurang.

– Ja, det har varit helt underbart, det var rätt skönt att vara pensionär också, säger Torsten Christiansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista