Barbro "Babben" Larsson på scen i Almedalen tillsammans med kör och Gotlandsmusikens jazzkvartett. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland

Dags för Babben att ta emot Thore Skogmanpris

Barbro Babben Larsson, komiker, skådespelare och låtskrivare, får på lördag ta emot Thore Skogmans riksstipendium för sin gärning i Skogmans anda.

Enligt motiveringen får hon priset för att hon liksom Thore Skogman, är en synnerligen mångfacetterad underhållare: skådespelare, revymakare, låtskrivare, textförfattare, komiker och krönikör.

- Jag växte upp med Thore Skogmans texter och vill jobba i samma anda, det vill säga brett, folkligt och roligt. Därför känns det jättekul att få det här priset, säger Babben Larsson.

Stipendiet är på 40 000 kronor och delas ut av Thore Skogman-sällskapet och SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare. Stipendiet överlämnas på Skogmandagen i Hallstahammar nu på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".