Kustbevakningen vid segelbåten i Fårösund. Foto: privat

Två misstänkta för cigarettsmuggling utanför Fårösund

1:10 min

Två män greps på onsdagsmorgonen sen kustbevakninen upptäckt en utländsk segelbåt i havet utanför Fårösund. Båten bordades till havs, fördes till Fårösund och tullen upptäckte senare 1,5 miljoner cigaretter i lasten.

Det var stort pådrag i Fårösund i dag med både tull, kustbevakning och polis. Det var strax efter klockan sju på morognen som den utländska segelbåten bordades av Kustbevakningen i havet utanför Fårösund.

Segelbåten togs in till Fårösund där polisen och tullen gick igenom båten. Enligt polisen fanns det en större mängd cigaretter ombord, omkring 1,5 miljoner cigaretter.

De två personerna ombord, två män i 40- respektive 60-års åldern, greps av polisen och anhölls senare. Tullverket, som är ansvarig myndighet har inlett förundersökning och brottet rubriceras som "olovlig förflyttning och befattning av punktskattepliktiga varor".

Båten kom, enligt Kustbevakningen, norrifrån men det är fortfarande oklart vart den var på väg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista