Avstängd skolbusschaufför. Foto: Anna Jutehammar/P4 Gotland

Slutligt beslut att stoppa busschaufför från att köra skolbarn

"Kan inte kommunicera med barnen"
1:57 min

Skolbuss-chauffören som stängdes av i våras efter anmälningar från elever och föräldrar får inte köra skolbarn i fortsättningen. Det bestämdes definitivt på ett möte på torsdagen, mellan en representant för regionen och mannens arbetsgivare.

Det var i våras som regionen meddelade Gotlandsbuss, som har skolskjutsavtalet, att den ville stänga av en busschaufför. Detta efter att det kommit in anmälningar på lappar, som inte diarieförts, från barn och föräldrar om att chauffören uppträtt aggressivt och kränkande. Samtidigt vittnade andra om en förföljelse av chauffören som kunde liknas vid häxjakt.

Chauffören stängdes av då Gotlandsbuss hotades med indragen ersättning om han fortsatte att köra skolbarn. Och att hålla full sysselsättning för chauffören utan skolbusskörandet blir svårt, menar hans arbetsgivare Per Axel Karlsson.

Per Axel Karlsson tycker att det är anmärkningsvärt att Barn- och utbildningsförvaltningen bara har lyssnat på barn och föräldrars klagomål.

- Jag tycker att förvaltningen skulle ha satt sig ner med den aktuelle busschauffören och hört hans historia om vad som hänt, jag är besviken på dem, säger Per Axel Karlsson.

Han menar också att han och Gotlandbuss, som har avtalet med regionen, är helt överrens om att busschauffören inte ska köra skolbuss.

- Det är förvaltningen som gjort fel, säger Per Axel Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".