Naturreservatet på Södra hällarna i Visby försenas ytterligare när överklagandet ska tas upp av regeringen. Arkivfoto: Gunnel Wallin/SR Gotland

Reservatet på Södra Hällarna försenas av ny prövning

2:02 min

Naturreservat på Södra Hällarna utanför Visby har nu blivit en fråga för regeringen, i och med att Håkan Onsjö (M) och Mats-Ola Rödén (FP) överklagat den rödgröna majoritetens beslut om att göra marken till naturreservat.

Politikerna överklagade först till länsstyrelsen, som ansåg att inget fel begåtts, och som hänvisade till Mark- och miljödomstolen.

Men domstolen konstaterar att eftersom det handlar om bildande av naturreservat så är det regeringen som får besluta i det här ärendet.

Länsstyrelsens jurist Ulrika Thorsén konstaterar att visst blev det fel, men påpekar också att Onsjö och Rödén själva dragit ut på ärendet, när dom inte lät sig delges beslutet formellt tidigare i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista