1 av 4
Barn i skolkorridor i Sanda Foto Lasse Ahnell SR Gotland
2 av 4
Brittis Benzler är tveksam till en sammanslagning. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland
3 av 4
Gymnasiechefen Jan Holmquist slutar. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm / SR Gotland
4 av 4
Skoldirektör Ann-Chatrin Norrevik slutar. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland.

Skolledare vill slå samman förvaltningar

Brittis Benzler om skolnämndssammanslagning
2:03 min

Slå ihop gymnasieförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen till en enda förvaltning, nu när cheferna slutar. Det förslaget kommer från öns skolledareförbund.

På tisdagen kom beskedet att skoldirektör Ann-Chatrin Norrevik slutar sin tjänst av familjeskäl och flyttar till Botkyrka.

Även utbildningschefen Jan Holmquist vid gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen slutar och blir gymnasiechef i Stockholm i höst.

Det är ett utmärkt tillfälle att slippa dubbla kostnader tycker Skolledarförbundets gotlandsordförande Jacob Wesley, som är rektor i Klinteskolan. Han säger att förbundet kommer att driva frågan att förvaltningarna och nämnderna ska slås ihop.

Men ordföranden i barn och utbildningsnämnden Brittis Benzler (V), är tveksam till förslaget. Hon är mer inne på att behålla två förvaltningar och istället bredda gymnasienämndens uppdrag till att bli mer aktiv när det gäller arbetsmarknadsfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".