Munkens uteservering vid Stora torget i Visby. Foto: Mika Koskelainen/P4 Gotland

Gotländska toppmoderater ska praktisera på Munken

Efter den senaste tidens debatt om krogarnas öppethållande ska moderaterna Gustaf Hoffstedt, Lena Celion och Stefan Wramner praktisera på restaurang Munkkällaren i Visby i kväll.

– Vi tänker arbeta för generösare öppettider på krogarna om vi får ta över ansvaret för Gotland nästa år. Vi är övertygade om att det ger en lugnare hemgång, att det gagnar besöksnäringen och att det gör en och annan kroggäst lite gladare, säger Stefan Wramner i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att krögarna förstår att alla politiker inte har ett horn i sidan till deras näring. Därför kommer vi till Munken. Vi vill helt enkelt visa vårt stöd, säger Lena Celion.

– Vi vill också lära oss mer om restaurangnäringens villkor i stort. Hur har den sänkta restaurangmomsen påverkat näringen? Hur jobbar man med alltifrån ålderskontroll till livsmedelskvalitet? Och så har jag med min bakgrund som diskare hopp om att få tjänstgöra lite i disken också, säger Gustaf Hoffstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista