Gotlandsfärjan lägger ut. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Klättrande man på Gotlandsfärja utlöste räddningslarm

1:38 min

En man orsakade räddningspådrag på gårdagens färja till Visby. Det var i går kväll som den förvirrade mannen i 20-årsåldern tog sig över avspärrat område på kvällsfärjan från Nynäshamn och klättrade ner på främre däck.

Det var styrmannen på bryggan som upptäckte mannen och slog larm, berättar Destination Gotlands marknadschef Per Erling Evensen. Besättningen slängde också i en boj för att markera platsen eftersom de först befarade att mannen fallit överbord.

Men mannen hade inte fallit i vattnet och kunde senare tas in från fören på fartyget. Han togs sedan om hand av sin far som också fanns med ombord.

Den här typen av händelser är ovanliga enligt Per Erling Evensen och han tror inte att det blir några påföljder för den unge mannen som uppträdde förvirrat.

Färjan blev på grund av larmet en halvtimme försenad till Visby och enligt passagerare som Radio Gotland varit i kontakt med så informerades passagerarna om händelseförloppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista