Ofokuserad häst gav dålig start för Malin Petersen i EM i fälttävlan

Hästen Sofarsogood tappade koncentrationen under dressyrmomentet och Malin Petersen är missnöjd. Ekipaget ligger nu på en 49onde plats med 55,87 procent.

Idag fortsätter dressyrmomentet i EM i fälttävlan, som hålls i Malmö.

Malin Petersen är missnöjd med sitt resultat och säger att det är tråkigt.

-Traven gick bra men sen i skritten så blev hon väldigt okoncentrerad och började skutta och hoppa. Vi fick varken till skritten eller halten, säger Malin.

-Jag försökte få tillbaka hennes uppmärksamhet genom att ge små impulser och ge henne små uppgifter men det gick inte, berättar Malin.

Däremot så ligger det svenska laget, där Malin ingår, väldigt bra till just nu. Fina ritter har gjorts av både Niklas Lindbäck och Sara Algotsson Ostholt. Bästa av svenskarna är Sara Algotsson och hästen Reality som har ridit ihop 73.20 procent och ligger på en andraplats.

På lördagen fortsätter EM tävlingarna i Malmö med terrängritten, och avslutas på söndag med det sista momentet, banhoppning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista