1 av 2
Amerikanska gruppen Canned Heat till Jazzklubben
2 av 2
Lenta och Örjan Klintberg om Jazzhösten Foto Lasse Ajhnell SR/Gotland

Canned Heat gästar Jazzklubben i Visby

8:46 min

Världsbandet Canned Heat med gitaristen Harvey Mandel kommer till Jazzklubben i Visby i september. Kvinnliga musiker med bland andra amerikanska Sofie Reed och Rigmor Gustafsson dominerar annars hösten på Jazzklubben.

Kända från bland annat Woodstockfestivalen kommer amerikanska Canned Heat till Jazzklubben i Visby. Det blir den 24 oktober som bandet spelar på Jazzklubbens scen på Munken i Visby.

Jazzklubben satsar annars på kvinnliga musiker i höst. Fem av sju torsdagskvällar är det kvinnor som står främst men ofta kompade av manliga kollegor.

12/9: Gullinstipendiaten och saxofonisten Elin Larsson inleder säsongen med Visby Storband.

26/9: Svenskfödda amerikanskan Sofie Reed kommer med stränginstrumentet dulcimer och spelar blues och rootmusik. Med sig har hon en dragspelare och en trummis.

10/10 LNina Ramsby och Ludvig Berge trio spelar jazz och popinfluerad musik.

24/10: Amerikanska blues och boogierock-band Canned Heat, som bildades redan 1965 och som var med på Woodstockfestivalen har återförenats och kommer på Europaturne.

Jazzklubben har med ett bidrag på 20 000 kronor från Restaurang Munken lyckats engagera gruppen till en av sina torsdagskvällar. Nu består gruppen av Dale Spalding (sång, gitarr, munspel), Adolfo "Fito" de la Parra (trummor), Larry Taylor (bas, slidegitarr) och Harvey Mandel (gitarr).
Flera av musikerna har också ingått i John Mayalls bluesbreakers.

7/11: Visby Batucada under ledning av Jonas Granberg och med lokala musiker spelar brasiliansk och latininfluerad musik

21/11: Sångerskan Carolina Wallin Pérez framför sina tolkningar av Kentlåtar och annat eget material

5/12: Winter Wonderland är tillbaka med en traditionsenlig julavslutning. Sex lokala blåsare och kompgrupp får förstärkning av svenska jazzdrottningen Rigmor Gustafsson, vilket avslutar Jazzklubbens höstsäsong 2013.

Vid sidan av Jazzklubben kommr också Munken att den 20-21 september få besök av Stevie Klasson´s Black Weeds med originalmedlemmar. Också det ett internationellt turnerande rockband som uppträder i Visby under hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista