Degerfors och Örebro i Superettanmatchen på Stora Valla. FOTO: Joakim Lindström SR Värmland

Gotländsk domare träffad under fotbollsmatch

Patrik Klintberg: "Kände mig ändå trygg"
2:27 min

Den gotländska domaren Patrik Klintberg träffades i armen av något som kan ha varit ett skott från en luftpistol, när han jobbade som assisterande domare i superettanmatchen i fotboll mellan Degerfors och Örebro i går.

Han kände en plötslig smärta i vänster underarm där det finns ett litet blårött blödande märke.

Efter händelsen avbröts matchen och det hölls ett matchmöte med domarteam, Fotbollförbundets matchdelegat, polisen och båda lagen. Bedömningen blev att matchen kunde fortsätta och det kändes som ett riktigt beslut eftersom inget mer hände, säger Klintberg.

Klintberg säger själv att han inte har en aning om varför skottet avlossades. Det var bara sju minuter in i matchen och inget hade hänt på planen som kunde ha föranlett attacken på honom.

Polisen tvivlar dock på att det rör sig om ett skott och har lagt ner förundersökningen om misshandel, enligt tidningen Nerikes Allehanda. Polisen tror att det istället kan röra sig om ett insektsstick.

Själv anser dock Klinteberg fortfarande att det är uteslutet att det rör sig om ett insektsstick.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".