Gubbröra med vaktelägg. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Recept på gubbröra med vaktelägg

Elin Wedin från Hallegårde i Halla gjorde extra fin gubbröra med vaktelägg. Efteråt fick Maris Café receptet.

  • En burk ansjovis (125 g)
  • En liten rödlök
  • Två dl creme fraiche
  • Två msk majonäs
  • Två msk ansjovisspad
  • Halv dl gräslök
  • Halv dl dill
  • Tolv st vaktelägg
  • Tio delikatesspotatisar
  • Röd rom
  • Salt och peppar

Koka potatisen, gärna mandel eller ratte. Låt svalna och skiva dem. Hacka ansjovis, rödlök, gräslök och dill fint och blanda med creme fraiche och majonäs. Tillsätt spad efter behag, beroende på hur mycket sälta du vill ha. Koka vakteläggen i max tre minuter. Skölj noga och skala försiktigt. Dela äggen och toppa med lite rom. Placera potatiskivorna på ett tunt knäckebröd och klicka lite av röran ovanpå och toppa med vakteläggen.

Tar cirka 30 minuter totalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".