Idburgare. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Recept på idburgare

Malena Bendelin från Gotlands hushållningssällskap presenterade gotländska idburgare i Maris Café.

Fyra stycken idburgare

  • Idfilé 350 g
  • Salt 6 krm
  • Morot grovriven 0,75 dl
  • Gul lök, en
  • Grädde 0,8 dl
  • Ströbröd eller kokt potatis 2,5 msk
  • Ägg, ett
  • Svartpeppar grovmalen 2 krm
  • Smält smör 1,5 msk
  • Skalad rå potatis, en liten

Skala morot och lök. Mal eller mixa idfilén fint två gånger, andra gången med salt, lök, morot och potatis. Tillsätt resten av ingredienserna och bland mycket väl. Låt smeten vila minst en timme innan du formar smeten till burgare och steker dem, gärna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta och har lätt gyllenbrun färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".