Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept på skarpsillsnacks, grillad askarpsill och dressing

Publicerat lördag 7 september 2013 kl 11.51
Skarpsill-snacks och grillad skarpsill. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Här är recept på fisktilltuggen som Malena Bendelin serverade i Maris Café.

Dressing

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk morotsmarmelad
  • salt
  • peppar

Skarpsill-snacks

  • Lägg  skarpsillen på en smord plåt, smör eller rapsolja
  • Stekes i 225 graders ugn i 10 min
  • därefter  ca 5 min med grillvärme
  • Saltas efter behag

Friterad skarpsill

  • Skarpsill
  • Frityrsmet:
  • 2 dl årspelt sikt
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk salt
  • Vispa samman alla ingredienserna  till frityrsmeten
  • 2 tsk bakpulver
  • Doppa den torra skarpsillen i smeten och fritera på hög värme i fritös eller stekpanna med rikligt med olja
  • 2,2 dl iskallt vatten
  • 2 msk rapsolja
  • Servera med aioli eller gotländsk tryffioli
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".