1 av 2
2 av 2
Kungen, drottningen och Gotlands landshövding tillsammans för att lyssna på barnkör på Fårö. Lyssnarbikld: Fredrik Adelsköld

Folkfest på Fårö när kungen besökte Bergmancentret

Förutom på Stora Torget var det bara på Fårö som kungaparet hade ett publikt evenemang, när kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia besökte Gotland i samband med att kungen uppmärksammar sina 40 år på tronen.

Lennart Lindgren som är ordförande för Fårö utvecklingsbolag skriver i epost till Radio Gotland att "folk kom tidigt och minglade runt i det ljuvliga vädret och vi hade kaffeservering. Barnkören sjöng lite extra och Agneta Söderdahl och Johan Aronsson underhöll med Fårövisor i väntan på Kungaparets ankomst. En minnesvärd dag tyckte många Fåröbor".

Enligt Lennart Lindgren hade runt 300 personer samlats på Fårö för att följa kungabesöket.

- Jag tror att Fåröborna kände sig stolta att få denna uppmärksamhet genom kungaparets besök. Det är också en uppmuntran för oss som arbetat med att bygga om Fårö skola  till ett Bergmancenter som under sommaren haft många besökare. Kungaparet visade stort intresse för Ingmar Bergmans skapande och, inte minst, hans varma och respektfulla relation till Fåröborna genom alla år.

Fredarik Adelsköld filmade när kungaparets helikopter landade på Fårö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista