Präst i hovrätten efter sexuellt ofredande mot barn

Den präst som tidigare dömts för sexuellt ofredande av två minderåriga flickor, har idag hörts i hovrätten efter att ha överklagat sin dom. Åklagaren vill att prästen döms till fängelse.

Enligt tingstätten så ska prästen flera gånger mellan 2010 och 2012 ha berört flickorna på ett sätt som är att betrakta som sexuellt ofredande. Han dömdes till villkorlig dom med samhällstjänst och 15 000 i skadestånd till var och en av flickorna.

Åklagaren Susanne Wihlborg, som var på plats i Hovrätten, säger till Radio Gotland att hon tycker att tingsrätten valde ett för lågt straff. Hon vill se prästen i fängelse eftersom hon anser att han utnyttjat situationen där han har haft ansvar för flickorna. Enligt Wihlborg har hon fört fram stark bevisning i rätten.

Prästen anser att han ska bli helt frikänd. Han hävdar i sitt överklagande att det inte förekommit någon beröring av sexuellt slag. Prästen arbetar fortfarande som präst i väntan på dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista