Fredrik Isakson och Josefin Ringbom ska locka ungdomarna till bygdegårdarna i projektet Occupy bygdegård . Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/P4 Gotland

Projektet Occupy bygdegården börjar på Gotland

5:41 min

Nästa vecka drar projektet Occupy bygdegården igång. Det handlar om att locka ungdomarna till bygdegårdarna och ge dem utrymme att skapa egna aktiviteter.

Förhoppningen är att bygdegårdarna ska fyllas med de ungas kultur och intressen.

Projektet, som är treårigt, drivs av Bygdegårdarnas riksförbund och Vi Unga Stockholm och Gotland. Och det hela bekostas av Allmänna arvsfonden.

I första vändan blir det nio bygdegårdar på Gotland som kommer att få besök. Det handlar om aktiviteter som spel, projektorer, film, teatersmink, manus och olika sätt att spela teater, för att visa vad man kan hitta på i bygdegårdarna.

Projektledarna för Occypy bygdegården heter Fredrik Isakson och Josefin Ringbom och de säger att avsikten är att ändra på att det bara är äldre människor som använder bygdegårdarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista